Det viktigste valget du ikke får ta

Av Knut André Sande, leder

Denne uka går Europas innbyggere til valgurnene. Hvem skal styre EU de neste 5 årene? Hvilken politikk skal føres? Det er opp til hver enkelt innbygger. Vel, ikke helt. Vi nordmenn er jo ikke med i det europeiske demokratiet.

«This time I’m not voting», var budskapet i talen min da Europeisk Ungdom i forrige helg var på studietur i Danmark. Mens danskene debatterer hvordan EU best kan løse vår tids utfordringer, later vi som at det ikke angår oss. Vi tar feil.

Det nytter ikke å isolere seg innenfor egne landegrenser når man skal løse klimakrisa, migrasjonskrisa eller temme globaliseringa. Danskene og svenskene avgjør nå vår framtid – uten at vi har noe vi skulle sagt.

Europavalget er det viktigste valget du ikke får ta. Mens min gode venn Casper stiller til valg, må du og jeg sitte hjemme på valgdagen. Heldigvis trenger det ikke være slik. Vi er mange som kjemper for at også nordmenn en dag skal få denne rettigheten.

Ett av argumentene for at Norge skal bli med i EU er at det vil gi oss stemmerett i Europa. Vi vil delta i det europeiske demokratiet. Hvis du er enig, bør du vurdere å bli med på laget! 

Medlemskap koster bare 50 kroner. Les mer her!