Demokratiet trues – også i 2016.

1460262_10151902659836895_1070564762_n

Dessverre kan vi ikke ta demokratiet for gitt, heller ikke i Europa. Et av flere eksempler på at demokratiske verdier er under press er den polske regjeringens nye medielov som innskrenker medienes pressefrihet. Likeledes har Victor Orban holdt på i årevis med å kvele alle aspekter ved demokratiet i Ungarn. 

Den 18. mars står hele Europa opp for demokratiet for 10. år på rad, gjennom kampanjen «Democracy Under Pressure.» De første årene ble aksjonen kalt «Free Belarus» for å sette fokus på Europas siste diktatur, Hviterussland. Da vi ser at demokratiet er truet flere steder, også innad i europeiske stater, har aksjonen utvidet fokus til å forsvare viktigheten av demokrati generelt.

I regi av Young European Federalists (JEF), Europeisk Ungdom sin paraplyorganisasjon, gjennomfører Europeisk Ungdom aksjonen i år også.

Verdier som ytringsfrihet, en fri presse, likestilling, rettsikkerhet og beskyttelse av minoriteter er essensielle for demokratiet. Disse verdiene står Europeisk Ungdom opp for hver dag, men den 18. mars viser vi med handling gjennom “Democracy under pressure” at de demokratiske verdiene vi tror på ikke nødvendigvis er en selvfølge.

Årets aksjon foregår på sosiale medier og vi oppfordrer alle lokal- og fylkeslag på det sterkeste å delta! Du finner mer info om kampanjen og gjennomførelsen under aktivsidene og bruk hashtagen #DemocracyUnderPressure for dessverre må også i 2016 demokratiet forsvares i Europa.