Deltakerne på årets EU-akademi

Under sommerleiren ble deltakerne på årets EU-akademi presentert. EU-akademiet er Europeisk Ungdoms høyeste skoleringsnivå og vil kreve høye prestasjoner av deltakerne. 

Deltakerne skal blant annet innom Europakommisjonen for å forstå hvordan den fungerer, til Europaparlamentet for å møte den danske parlamentarikeren Jens Rohde, og ha debatt- og innleggskoleringer med Geelmuyden Kiese Brussel. Videre skal de lære prosjektplanlegging med EFTA-sekretariatet, og få prøve seg på lobbying i praksis med Telenor, som også har kontorer i Brussel. Opplegget blir krevende, lærerikt og konkurransebasert – med mye heder og ære til deg som til slutt stikker av med seieren!

Her er årets deltakere:

Anne Helene Bakke (22) fra Østfold

«Selv om Europeisk Ungdom ikke er Norges største organisasjon på dette tidspunktet, og til tross for at EU sliter med oppslutning, har jeg tro på ideen om et samlet Europa – basert på toleranse, likeverd og ulikheter. Derfor ønsker jeg, mer enn noen gang, å kjempe for et Europa vi kan være stolte av.»

Jakob Schram (20) fra Oslo

«Jeg ønsket å delta på akademiet fordi jeg mener europeisk politikk er det mest spennende, men også det viktigste en kan engasjere seg i. Tiden som står foran oss vil kreve gode innsikter, og her passer et Europeisk Ungdom-akademi som fot i hose!»

Charlotte Johansen (22) fra Sør-Trøndelag

«Jeg søkte EU-Akademiet fordi jeg ønsker en utfordring. Å møte spennende mennesker, lære mer om EU og presse komfortgrensen i EUs hovedstad – det er noe jeg ikke ville gå glipp av!»

Espen Sandsnes (21) fra Akershus

«Alt som har skjedd det siste året kommer til å prege det norske forholdet til EU, men også debatten om vår tilknytning til Europa. Derfor søkte jeg EU-akademiet for å sikre at jeg kan delta i debattene som kommer med kunnskap, fakta, overbevisning og selvtillit kun Europeisk Ungdom kan tilby!»

Sarah Frost Logan (19) fra Rogaland

«Jeg søkte på EU-akademiet fordi jeg vil ha skoleringen som trengs for å bli en avgjørende spiller i kampen for et norsk EU-medlemskap!»

Rutkay Sabri (19) fra Buskerud

«Jeg ønsket å delta på dette akademiet fordi jeg vil utvikle mine kunnskaper om EU, og ta opp denne kampen i Norge i fremtiden.»

Sarah Margrethe Askevold (18) fra Rogaland

«Jeg ønsket å delta på EU akademiet da dette var en unik mulighet til å lære mer om EU, der det faktisk skjer. Jeg tror EU-akademiet vil gi meg gode erfaringer som vil bli nyttige i videre arbeid i Europeisk Ungdom.»

Øyvind Hartveit (21) fra Hordaland

«Eg ønskja å delta på akademiet for å lære meir om EU og bli med på å løfte debatten om EU i Noreg.»