Deltagere på EU-akademiet 2018

Europeisk Ungdom presentere deltakarane på EU-akademiet 2018:

Ane Breivik
Ane Breivik er 20 år gamal og studere rettsvitskap ved Universitetet i Bergen. Ho er for tida direktevald til landsstyret i Europeisk Ungdom og har fartstid frå Unge Venstre.

«Jeg tror på et samlet Europa, og for å virkeliggjøre dette må kunnskapsnivået om EU heves. Ved å delta på EU-akademiet søker jeg å lære mer og bidra til viktige diskusjoner. Jeg ser frem til en utfordrende uke i godt fellesskap.»

Gard Løken
Gard Løken er 24 år gamal og studere samfunsøkonomi ved Universitetet i Oslo. Han har lang fartstid frå Unge Venstre.

«Jeg gleder meg veldig til EU-akademiet. Det blir nyttig og lærerikt å møte andre europainteresserte, og Brussel er den beste byen om man skal lære om EU. Jeg tror akademiet blir utfordrende og spennende, og at man kommer ut av akademiet med enda mer ballast i EU-debatten. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med de andre deltakerne, og gleder meg til å fortsette kampen for norsk EU-medlemskap!»

Marte Christophersen Haugen
Marte Christophersen Haugen er 21 år gamal og studere samanliknande politikk ved Universitetet i Bergen. Ho er for tida nestleiar i Europeiske Studentar Bergen og har bakgrunn frå AUF.

«Jeg gleder meg til å utvide min kunnskap om EU under EU-akademiet, midt i hjertet av Europa».

Max Arvidsson
Max Arvidsson er 18 år gamal og tar for tida enkeltemne ved Universitetet i Oslo. Han har bakgrunn frå Unge Høgre og har hatt fleire verv i Oslo Europeisk Ungdom.

«Jeg søkte årets EU-akademi fordi EU er ekstremt viktig tema i norsk politikk i dag. Til tross for dette blir temaet underprioritert om og om igjen. Dette må få et slutt. EU-debatten må løftes og det ville vært en ære å være en av det som bidrar til prosessen. Jeg gleder meg også til å komme nærmere Europapolitikken og forbedre både min EU-kunnskap og min retoriske evner.»

Nora Strømme
Nora Strømme er 22 år gamal og studere europastudiar med engelsk ved NTNU Trondheim. Ho har gått på vidaregåande i Frankrike og Sveits og har politisk bakgrunn frå Høgres Studentforeining.

«Jeg gleder meg til å delta på EU-akademiet fordi jeg er veldig interessert i EU og hvordan EU fungerer i Brussel. Jeg gleder meg til å kunne dele min kunnskap om EU og få vite mer om hvordan denne unionen har klart å holde sammen i så mange år.»

Ulrik Stange
Ulrik Stange er 18 år gamal og kjem frå Steinkjer der han går på vidaregåande. Han er for tida fylkesleiar i Inherred Europeisk Ungdom.

“Jeg gleder meg til EU-akademiet 2018 i Brussel da jeg får sett EU fra den beste vinkelen, nemlig fra innsiden. Å få samarbeide med ungdommer fra andre land og kulturer for et felles mål blir en drøm.»

Oda Kornelia Usken Hauge
Oda Kornelia Usken Hauge er 20 år gamal og studere statsvitskap ved Universitetet i Oslo.

«Dette er min første tur med Europeisk Ungdom og jeg gleder meg masse til debatter og samtaler med de andre deltakerne. Det er også min første tur til Brussel og Belgia og jeg ser frem til å se både EUs organer og resten av byen!».

Jonas Bugtene Bouliffa
Jonas Bouliffa er 22 år gamal og studere sosialantropologi ved NTNU Trondheim. Han har tidligare hatt verv og jobba for AUF og er i dag styremedlem i Europeiske Studentar Trondheim.

«Jeg gleder meg til å delta på EU-akademiet fordi en uke med skolering høres ut som en strålende måte å lære mer om EU-systemet og arbeidet som gjøres i Brussel. Som ganske ny på Ja-sida ser jeg også frem til å engasjere seg mer i Europeisk Ungdom for å bidra til at viktig Europapolitikk som også angår Norge blir skikkelig debattert her hjemme. Til sist ser jeg også frem til å bli kjent med de andre deltagerne og deres synspunkter.»

De kan forvente å sjå meir til våre dyktige deltakarar på sosiale medier under EU-akademiet og framover!