Møt årets EU-akademikere: Caroline Enoksen

Frem mot EU-akademiet 17.-19. januar vil vi presentere hver av de utvalgte deltakerne i det som ligger an til å bli nok en god toppskolering i Europeisk Ungdom. EU-akademiets sjefer Snorre Skjevrak og Andreas Bjelland Eriksen mottok søknader i hele høst, og har plukket ut 8 deltakere i toppskoleringen EU-akademiet, som arrangeres én gang i året.

Caroline Enoksen (18) fra Stavanger er en av disse. Hun har bakgrunn fra AUF, og har vært aktiv i Europeisk Ungdom og nettverket Europeisk Arbeiderungdom i to år. Enoksen ser intet misforhold mellom det å være sosialdemokrat trygt plassert på venstresiden i norsk politikk, og det å være positiv til norsk medlemsskap i EU: – En av de viktigste grunnene til at jeg ble positiv til EU-medlemsskap er måten jeg ble møtt av ja-siden, som lot meg bli kjent med EU på et helt annet plan, der jeg selv fikk utforske før de ønsket mitt standpunkt.

I tiden opp mot EU-akademiet har Enoksen valgt å fordype seg i de demokratiske implikasjonene ved EØS-avtalen og det norske utenforskapet: Jeg mener at et medlemskap i EU vil gi oss muligheten til å påvirke på et høyere nivå, samt finne de gode løsningene i felleskap.

Caroline Enoksen har vært med på flere av de nasjonale nettverkstreffene i Europeisk Arbeiderungdom, og har ofte i AUF-sammenheng tatt til orde for en bredere europadebatt generelt, og norsk EU-medlemsskap spesielt: – Det å være sosialdemokrat i vil jo si at man ønsker å finne de gode løsningene i felleskap, for fellesskapet. Vi vil jobbe sammen for at alle skal bli løftet opp, og nettopp dette kan et EU-medlemsskap bidra til, avslutter Enoksen.

Dette er de utvalgte til EU-akademiet 2014:

• Maren Aasan (18 år, Nord-Trøndelag)
• Marius Olaussen (22 år, Hordaland)
• Stian Michalsen(23 år, Oslo)
• Fredrik Justnæs (18 år, Rogaland)
• Lena Førde (20 år, Sogn og Fjordane)
• Caroline Enoksen (18 år, Rogaland)
• Vetle Langedahl (17 år, Finnmark)
• Bjørn Olav Østeby (18 år, Akershus)

Kontakt:
Snorre Skjevrak: snorre@europeiskungdom.no, tlf. 412 52 066.