Her er vårt nye sentralstyre!

Natt til søndag er sentralstyret ferdig med sin 2-årsperiode, og nye tillitsvalgte tar over. Her kan du bli bedre kjent med dem!

Leder: Kristine Meek Stokke (19)
Kristine har sittet ett år i sentralstyret og bor i Oslo. Hun studerer Europa-politikk ved King’s College i London, men har tatt permisjon for å lede Europeisk Ungdom de neste to årene. Kristine trives med cosplay, politikk og organisasjonsarbeid.

«Jeg ble med i Europeisk Ungdom fordi jeg synes norsk EU-medlemskap er det mest demokratiske og logiske for Norge. Jeg har fortsatt å være aktiv på grunn av de utrolige menneskene jeg har møtt og mulighetene jeg har fått. Jeg vil at Europeisk Ungdom skal komme oss skikkelig på beina igjen etter covid, og bygge et godt og sterkt lag fra nord til sør! Jeg gleder meg masse til å igjen ha konferanser, EU-akademiet, kvinnenettverk, studieturer og mye, mye mer!»

Fun fact: Kristine har svart belte i Taekwondo og vant NM i 2014.


Politisk nestleder: Jonas Molde Hollund (20)
Jonas er 20 år, bor i Stavanger og skal til høsten begynne å studere statsvitenskap ved Universitetet i Stavanger. Han har tidligere studert ett år med organisasjonspsykologi, HR og ledelse ved Handelshøyskolen BI. Jonas er for tiden ansatt som valgkampleder i Rogaland Unge Høyre og jobber til vanlig som butikkmedarbeider. Av hobbyer er han interessert i klær, og spesielt 90-tallsmote, og han er også svært interessert i historie og politikk.

«Jeg engasjerer meg i Europeisk Ungdom fordi jeg mener at de utfordringene vi står overfor ikke kan løses i Norge alene. Norge er en liten dråpe i havet av verdens utslipp, skal vi få ned utslippene må vi få med oss resten av Europa på offensive klimatiltak og ta del i beslutningene, ikke sitte på gangen. Dette gjelder forøvrig andre politikkområder også. Norge er en del av Europa enten vi vil det eller ikke, vi må være med å ta beslutningene, EØS-avtalen gir oss et demokratisk underskudd.»Organisatorisk nestleder: Emily Alison Høysæther Milde (21)
Emily er født og oppvokst i Bergen hvor hun nå også bor og studerer. Emily går siste året på en bachelorgrad i sammenliknende politikk. Hun har tidligere tatt et årsstudium i nordisk språkvitenskap. Når hun har levert bacheloren i politikk planlegger hun å ta master i rettsvitenskap. Ved siden av studiene jobber Emily som vikarlærer i både grunnskolen og på VGS. 

Emily har alltid vært svært opptatt av kultur og har drevet med musikk i svært mange år i ulike former. Alt fra musikkteater og rockeband har tatt mye av tiden min fra hun var liten. Emily jobber nå på Nord-Europas eldste konsertarena, Hulen! 

Jeg har min politiske bakgrunn fra Arbeiderpartiet og det var min interesse for kultur som gjorde at jeg engasjerte meg i lokalpolitikken, videre har engasjementet bare vokst og jeg syntes etterhvert at lokalpolitikk ble for snevert. Verden og Europa står overfor utfordringer som vi kun kan løse dersom vi arbeider sammen om felles løsninger. Europeisk Ungdom bidrar til å spre nyttig informasjon og viser folk at samarbeid nytter. Det mener jeg er viktig! Internasjonal leder: Iver Lieberg Stieng (21)
Iver bor i dag på Gjøvik, men er opprinnelig fra Hadeland (eller Oslo, om man vil gå helt tilbake). Han har de siste 2 årene jobbet fulltid i Telenor for å oppnå målet om å komme seg ut på boligmarkedet før han skulle begynne å studere. Nå som målet er nådd skal han ta et rolig årstudium innen økonomi og administrasjon på NTNU og først og fremst nyte studenttilværelsen, samt jobbe videre med et par andre prosjekter ved siden av, før ferden går videre til en bachelor innen dataingeniør neste år. Det har ikke vært tid til mye annet enn jobb de siste 2 årene, men om Iver liker å lese, trene og stort sett all aktivitet sammen med andre.

«Grunnen til at jeg har valgt å engasjere meg i Europeisk Ungdom er fordi jeg mener at det er helt åpenbart at de største utfordringene verden og Europa står overfor de kommende årene krever at vi står sammen. Det er også veldig viktig med internasjonalt samarbeid for at verdensøkonomien skal fungere mest mulig optimalt. Som internasjonal leder vil jeg styrke vårt samarbeid med våre Europeiske venner, og gjøre stemmen vår hørt på den europeiske arenaen. Jeg ønsker også å gi engasjerte medlemmer en mulighet til å utvikle seg og være med på spennende aktiviteter som vil skape en større forståelse for Europasaken og motivasjon til å jobbe for den.«

Fun fact: Jeg ser alle YouTube-videoer i dobbel hastighet – en fordel med det er at man kan se 6 timer med innhold på 3 timer!Studentleder: Sandra Natalie Noer (24)
Sandra er bosatt i Oslo og skal til høsten starte på master på BI for å bli siviløkonom, med en spesialisering i bærekraftig finans. Ved siden av studiene jobber hun som konsulent ved Universitetet i Oslo.

«Som studentleder ønsker jeg å øke antall studentlag og øke antall medlemmer som er studenter. Jeg vil også som leder av kvinnenettverket jobbe aktivt for å øke antall kvinnelige ledere i våre fylkes- og lokallag.»

Fun fact: Har møtt Justin Bieber og Hailey Bieber helt tilfeldig på gaten i USA!Sentralstyremedlem: Sanne Torsvik (20)
Sanne er opprinnelig fra Bergen, men flytter denne høsten til Exeter i Storbritannia for å studere juss. 

«Jeg engasjerer meg fordi jeg vil se organisasjonen vokse, tillitsvalgte blomstre og hjelpe til med å belyse befolkningen rundt EU.»

Fun fact: Da jeg var 10 år ble jeg lagt inn på sykehuset i to netter da jeg var på sydentur, siden jeg hadde spist for mye is.Sentralstyremedlem: Ismael Odin Årthun (25)

Ismael er opprinnelig fra Stavanger, men bor nå i Kongsberg. Til høsten begynner han på studier ved USN, samtidig som han fortsetter i jobben som daglig leder for et rekrutteringsbyrå. Ved siden av dette bruker han mye tid sammen med kattene og hunden sin. Ismael liker raske biler og raske briller. Han brenner for EU-saken og ønsker å bidra til økt kunnskap om europeiske spørsmål hos norsk ungdom. 

«Det er flere grunner til at jeg ønsker å engasjere meg i Europeisk Ungdom, men hovedsaklig handler det om at jeg synes vi har en veldig flott organisasjon, som har gitt meg svært mye og jeg ønsker å bidra til å sørge for at organisasjonen blir enda bedre for fremtidig ungdom»Sentralstyremedlem: Ulrik Stange (21)

Ulrik er student på NTNU i Trondheim og begynner på siste året med Bachelor i Europastudier med Statsvitenskap. På fritiden er han opptatt av idrett, og er instruktør i sportsdans ved NTNUI. Ulrik er selvfølgelig også interessert og aktiv i politikken. Han sitter som vararepresentant i hjemkommunen for AP og har også verv i Astud og AUF-studentlag. 

«Jeg begynte å engasjere meg i Europeisk som et resultat av et ‘uhell’: En EU-motstander gjorde meg oppmerksom på Europeisk Ungdom, og ved et ‘feil’ tastetrykk var jeg plutselig medlem. Men mitt engasjement for EU-saken startet ikke sånn. Ettersom jeg er født i Tyskland, og har lest historie, er det et historisk mirakel hvordan grensen mellom Tyskland og Frankrike er åpen. De store temaene trenger samarbeid. Krig og fred var gårsdagens problem, migrasjon og klima er dagens. Derfor ville jeg engasjere meg for Europeisk Ungdom. Norge trenger virkelig ikke å stå på sidelinjen nå.»Sentralstyremedlem: Kajsa Kirkhus (18)
Kajsa bor på et småbruk utenfor Lillehammer. Til høsten skal hun studere internasjonal politikk med historie i Lillehammer. Hun jobber ellers som servitør på en restaurant i Lillehammer. 

«I Europeisk Ungdom vil jeg arbeide med spørsmålet rundt landbruk og EU. Videre har jeg det siste året engasjert meg mye i LHBT situasjonen rundt om i Europa, og jeg vil derfor jobbe mer med å spre kunnskap om situasjonen.»

Du kan nå Sentralstyret på epost: «sentral(at)europeiskungdom.no».