Nyhetsbrev om EU

Vil du blir oppdatert på hva som skjer i EU? Her er en liten oversikt over gode nyhetsbrev som forteller deg det meste om det som skjer i blant annet Brussel, Strasbourg og Luxembourg.

Nyhetsbrev 2

Faksimile av nyhetsbrevet til Den europeiske unions delegasjon til Norge.

Politicos «playbook»: Ryan Heath, en australsk journalist skriver oppdateringer på hva som skjer i Brussel, bak kulissene, hver morgen. Gjerne med en humoristisk vri og sladder. Politoco.eu tilbyr, blant annet, også orienteringer på Brexit og lobbyering.

EUs delegasjon til Norge: EU-nytt kommer ut hver onsdag og oppsummerer de viktigste sakene i EU som er relevante for Norge. I tillegg kommer «dette skjer» ut hver fredag, hvor man får oversikt over hva som kommer til å skje i EU den kommende uken.

Stortingsbiblioteket: Grundig og god gjennomgang av EU og EØS-nyheter. Formålet med nyhetsbrevet er å informere om nye forslag og initiativ fra EU, behandlingen av sentrale EU-saker i nordiske land, relevante dommer og uttalelser fra ESA, bakgrunnsinformasjon om saker i media og annen relevant informasjon.

Europalov: Hver søndag oppsummeres siste ukes nye og endrede saker på inntil 21 saksområder med lenker til Europalov detaljerte faktaark.

Norges delegasjon til EU: Sender ut hver mandag. Nyhetsbrevet inneholder nyheter, fakta- og bakgrunnsinformasjon, intervjuer og rapporter fra departementene og Norges delegasjon til EU i Brussel.

Eurologgen: LOs Brusselkontors nyhetsbrev. Ved å abonnere på nyhetsbrevet får du oppdatert informasjon om hva som rører seg i arbeids- og sosialpolitiske spørsmål i EU-systemet. Sendes ut tirsdager og fredager.

NHO Europanytt: Sender ut hyppige nyhetsbrev om relevante ting som skjer i EU.

Brusselbrevet – Geelmuyden Kiese: Sendes ut hvert torsdag. Inneholder både EU-nyheter og kommentarer fra de ansatte ved GKs Brusselkontoret om viktige hendelser i EU.

 

Regionskontorene

Sender ut nyhetsbrev med info om EU-saker særlig relevante for de ulike regionene i Norge.

nyhetsbrev osloNord-Norges Europakontor

Osloregionens Europakontor

Stavangerregionens Europakontor

Sørlandets Europakontor

Trøndelags Europakontor

Vestlandets Europakontor

 

Annet

Tankesmien Agenda og Civita: Skriver ofte om Europarelaterte saker og interessante arrangementer i sine nyhetsbrev.

Epostvarsling fra Regjeringen: Her kan du få epostvarsling fra Regjeringen om de sakene du engasjerer deg i. De har også en generell varsling for «Europapolitikk» der du får varsling om aktuelle EU-relaterte saker.