Gode nyhetssider om EU og europeisk politikk

Her er en liste over gode nettsider for å holde seg oppdatert på hva som rører seg i Brussel og i nasjonale hovedsteder:

Nyhetssider:

EUobserver  Gratis nettavis som dekker EU i detalj. Avisen er uavhengig og mottar som en av få Brussel-aviser ingen støtte fra EUs institusjoner. Har analyser, meningssider og ganske gode blogger. Spesielt gode til å sette aktuelle saker i en europeisk sammenheng.

Euractiv  Gratis nettavis. Ganske tørr, men velinformert. De skriver saker om nesten alt, og er inndelt etter EUs politikkområder. Grelt design, men godt kategorisert. Denne er best å bruke hvis du skal gjøre research på hva som skjer med et spesielt politikkområde eller lovforslag.

POLITICO Nettside lansert i 2015, utviklet av European Voice og americanske POLITICO.

VoxEurop En interessant nyhetsside som oversetter papirartikler fra nesten alle europeiske land. Tilgjengelig på engelsk og flere andre språk. Veldig god til å sette seg inn i samfunnsdebatten i andre europeiske land.

Blogger:

FTs Brusselblog Financial Times blogg om Brussel-boblen. Hvis noe har lekket dukker det som oftest først opp her. Som oftest en god kilde til å se bakom presseuttalelsene til Kommisjonen og se hva de virkelig mener. Du må registrere deg for å lese bloggen.

Charlemagne The Economists blogg om EU. En ukentlig blogg som er identisk til Charlemagne i papiravisen, men tilgjengelig på nett. Kan også anbefale The Economist som helhet, spesielt Britain- og Europe-seksjonene. De har eget studenttilbud!

LSE EUROPP London School of Economics’ European Politics and Policy. En blogg om europeisk politikk som består av akademiske artikler. Svært god lesing hvis man er interessert i statsvitenskap, men språket kan være noe avansert.

Norske medier:

Nationen landbruksavisa Nationen er en av de bedre avisene som dekker EU i Norge. De har et klart standpunkt mot norsk EU-medlemskap. Mange av sakene ligger bak betalingsmur.

Aftenposten skriver om EU i seksjonene Verden og Økonomi. Kan anbefale Ola Storengs kommentarer om eurokrisen. Ofte et svært norsk perspektiv på EU-saker.

Dagens Næringsliv Du finner noen EU-saker på forsiden, men i hovedsak er grunnen til at DN linkes her er journalist Kjetil Wiedswang. Han skriver jevnlig om EU og har blant annet skrevet boken Europaveien om Norges forhold til EU. Noen ganger ligger artiklene bak betalingsmur.