Årets Europeer 2011: Nikolai Astrup

Nikolai Astrup er «Årets Europeer» i 2011. Prisen ble delt ut på landsmøtet til Europeisk Ungdom i BergenNikolai Astrup søndag 13. mars.

Prisen tildeles Astrup for hans uttrettelige engasjement for EU-saken og viktige prinsipielle standpunkt i debatten om Datalagringsdirektivet, og initiativet til Stortingets Venneforening for Europa. 

– Jeg er veldig glad for å kunne gi prisen til Nikolai Astrup. Astrup er Norges dyktigste politiker når det kommer til å diskutere aktuelle Europasaker, i motsetning til 168 andre stortingspolitikere som diskuterer politikken i etterkant når den er vedtatt i EU, sier Anne Margrethe Lund, leder i Europeisk Ungdom. 

–  I tillegg har Astrup forstått at det er mulig å være for norsk EU-medlemskap, men samtidig være imot enkeltsaker, som datalagringsdirektivet. Flere burde tenke som han, uttaler Lund. 

– Norsk EU-debatt mangler politikere som tør å være positive til norsk EU-medlemskap, men samtidig kritiske til EUs politikk. Astrup viser at EU er en politisk arena og ikke en sak, avslutter Lund.

Nikolai Astrup er til daglig Stortingsrepresentant for Høyre. Han er medlem av Energi- og miljøkomiteen, samt varamedlem til Stortingets delegasjon til EFTA-parlamentarikerkomiteene og Den felles EØS-parlamentarikerkomiteen. Astrup leder Høyres EU-utvalg.

For kommentarer om pristildelingen:

Anne Margrethe Lund – 45 44 53 13