Agnes Arnadottir vant EU-akademiet

EU-akademiet ble gjennomført i Oslo denne helgen. Agnes Arnadottir fra Oslo Studenter for EU ble vinneren av EU-akademiet 2010.

Under myndig ledelse av akademisjefene Anders Høgalmen, Silje Bragstad og Peter Walseth ble syv deltagere loset gjennom et intenst program og krevende oppgaver.

Her er noen av høydepunktene fra programmet:

•    DISK-test                            : Personlighetstest av deltagere. Fokus på team og ledelse
•    Torbjørn Røe Isaksen (H)      : Medieskolering med stortingsrepresentanten
•    Gjermund Hagesæter (FrP)   : Samarbeid, verden anno 2010 og Norges rolle
•    Magnus Mæland                    : Tale- og debattkurs med Nord-Norges store sønn
•    Krevende oppgaver               : Presenteres i egen artikkel

”Viktig og vellykket”, ”lærerikt” og ”utviklende” var noen av tilbakemeldingene deltagerne kom med under evalueringen søndag ettermiddag.

Agnes Arnadottir fra Oslo Studenter for EU ble kåret til akademimester – i tøff konkurranse med de øvrige deltagerne. I begrunnelsen trakk akademisjefene frem svært høyt kunnskapsnivå, godt engasjement og stor samarbeidsvilje som noen av grunnene til at Agnes utmerket seg litt ekstra.

Som seg hør og bør blir vinneren belønnet med tur til Brussel. I løpet av høsten vil Agnes delta på et studiebesøk til EU-hovedstaden – med den åpne høringen om datalagringsdirektivet i Europaparlamentet som høydepunkt.

EU-akademiet 2010 var den tredje utgaven Europeisk Ungdoms toppskolering – og tilbudet kan trygt sies å være etablert som en tradisjon i organisasjonen. Anders Høgalmen, nestleder i Europeisk Ungdom, er allerede i gang med planleggingen av EU-akademiet 2011.

”Vi gjennomførte en grundig evaluering sammen med deltagerne på slutten av kurset. EU-akademiet har tatt store steg siden begynnelsen for tre år siden, men vi sikter mot et enda høyere nivå i årene som kommer. Sentralstyret starter planleggingen av EU-akademiet 2011 nå”, uttaler Høgalmen.

Deltagere på EU-akademiet 2010 var:

Agnes Arnadottir (vinner)
Espen Berg Larsen
Marie Skjervold
Suzanne Nedrum
Sindre Nilsskog
Joakim Bråtalien
Pål Trovatn Abrahamsen

Send en e-post til eu@jasiden.no hvis du ønsker å delta på EU-akademiet 2011.