25 studenter besøkte Island

25 medlemmer  fra Studenter for EU Oslo reiste i forrige uke på studietur til Island. Målet var å se nærmere på Islands vei mot EU-medlemskap.

Nestleder i Europeisk Ungdom, Anders Høgalmen, var begreistret over turen da han ankom Norge.

”Dette har vært en svært vellykket tur! Vi har lært masse om den politiske situasjonen på Island og hvorfor det er så viktig for islendingene å få på plass et EU-medlemskap. Island har fremdeles en lang vei til Brussel, men vi er optimister på JA-sidens vegne etter studiereisen”

De 25 deltakerne som besøkte Sagaøya i vest opplevde et variert og innholdsrikt program både faglig og sosialt. På programmet sto blant annet et spennende foredrag fra en av representantene for Sosialdemokratene på Alltinget, som orienterte om hvorfor sosialdemokratene har EU som sin hjertesak. Delegasjonen besøkte også Den norske ambassaden for å nevne noe. I tillegg stod råtten hai (til middag), Geysir, Tingvellir, Den Blå Lagune og det magiske utelivet i 101 Reykjavik på opplevelseskartet.

Andreas Bareid, leder av Studenter for EU Oslo har utelukkende gode ord å si om studieturen.

Vi har virkelig hatt et stort utbytte av denne turen. Programmet har vært midt i blinken for oss studenter. Spesielt kjekt var det å treffe Europeisk Ungdom Island og høre om deres arbeid i disse tider. Vi ble tatt i mot med åpne armer og har også fått tid til å oppleve litt av hva Island har å tilby. Geysir  og den Blå Lagunen må trekkes fram som noen av mange høydepunkter”

Bareid ser lyst på framtiden til studentlaget. Studenter for EU i Oslo har masse aktivitet på plakaten både i høst og til våren.

”Etter en slik flott tur har vi lagt grunnlaget for videre arbeid. Vi har en god blanding av nye og gamle medlemmer. Interessen for lokallaget stiger og vi har mange aktiviteter på gang. I nærmeste fremtid arrangerer vi debatt, skoleringer og quiz. Her er det bare til å hive seg på”, avslutter Bareid.

Studentlaget har lovet nettredaksjonen reisebrev fra Island. Dette vil bli presentert i løpet av uken!