2012 – en suksesshistorie!

I 2012 hadde Europeisk Ungdom vekst på alle områder! 

Medlemsvekst: Med en jevn tilstrømning av nye medlememer hele året, og en god innspurt mot slutten klarte vi medlemsvekst også i 2012. Vi er i dag ca 1200 betalende medlemmer i Europeisk Ungdom, men den største veksten er i antallet under 26 år, hvor vi nå er over 900 betalende medlemmer.

Flere lokallag: 
I 2012 startet vi flere nye lokallag. Ringerike og Hole, Haugalandet, Kong Oscar, Florø, Aust-Agder, Innherred og Alta er blant de  som er nyoppstartet. I tillegg ble Jæren Europeisk Ungdom stiftet den 28. desember – de vil ha sitt første årsmøte 3. februar i Stavanger. Det er også meldt om oppstart på Lillehammer og blandt videregående elever i Oslo i vår.


Mer nettaktivitet: 
Er du interessert i å starte et lokallag? Sjekk her.

Europeisk Ungdom har også hatt en formidabel økning i antall følgere på facebook og twitter i tillegg til en formidabel vekst i antall besøkende på nettsidene våre.

Hvorfor 2012 – mot alle odds?
Året startet med stadig dårligere meningsmålinger og lav oppmerksomhet rundt europaspørsmål, så kom årets første lyspunkt: Europautredningen.  Denne ga oss faglig dokumentasjon av de fleste argumentene vi har brukt i en årrekke, samtidig som den sparket i gang en langt etterlengtet debatt om vår tilknytning til Europa.

I ettermælet av Europautredningen hadde Europeisk Ungdom tidenes sommerleir på Hove utenfor Ardendal, der vi samlet mange av våre nordiske venner til et nytt kapittel av United-leirene.

Fredsprisen:
Mens vi da utpå høsten gikk og ventet på regjeringens stortingsmelding på bakgrunn av Europautredingen arrangerte vi årets studentkonferanse, der vi satte et kritisk søkelys på euroen. Det var et lykketreff at vi hadde samlet så mange tillitsvalgte og engasjerte til landsstyre og eurokonferanse nettopp denne helgen – fredag morgen. kl. 10.00 den 12. oktober vil bli husket i lang tid hos Europeisk Ungdom – da Thorbjørn Jagland kunngjorde at årets Nobels Fredspris ble tildelt Den europeiske union.

Dette mobiliserte, og ga ny gnist til engasjementet på jasiden. Vi bestemte oss umiddelbart for å arrangere fakkeltog til ære for fredsprisvinneren og feiringen var et faktum.

Alt i alt var det to store begivenheter, en rekke godt timede og planlagte arrangementer, og ikke minst dyktige tillitsvalgte som sørget for at Europeisk Ungdom for fjerde året på rad klarte målet om medlemsvekst og økt lokal aktivitet.