FC-møte i Köln!

I helgen deltok vi på FC-møte i Köln, arrangert av JEF. Hva gjorde vi der?

Helgen 4.-6. november var  Europeisk Ungdoms Drenusha Suka (leder av Internasjonalt Utvalg), Andreas Brandt (leder) og Knut André Sande (1.nestleder) på søsterorganisasjonsmøte i Köln, Tyskland. Europeisk Ungdom deltar på FC-møter* arrangert av paraplyorganisasjonen vår JEF to ganger i året. Der har vi én fast delegatplass, samt muligheten til å ta med flere observatører. Les mer om JEF her

I løpet av helgen kjempet vi blant annet for våre endringsforslag til de ulike resolusjonene i JEFs tre politiske komiteer. Vi foreslo endringer i resolusjonene om EUs forhold til Tyrkia og Russland, EUs arbeid for et felles digitalt marked og reformeringen av EUs institusjoner. Ny politikk ble vedtatt, og denne er å finne her (når JEF har lagt den ut). 

Både Makedonia, Tyskland og Malta kjempet om å avholde neste års JEF-kongress, men her klarte Malta å trekke det lengste strået. Dermed avholdes JEFs ‘landsmøte’ på middelhavsøya neste år. Men først er det nytt FC-møte i Roma til våren, der vi blant annet markerer at Roma-traktaten fyller 60 år. Vi gleder oss!

 

*Federal Committee-møter er JEFs høyeste beslutningsorgan mellom Kongressene. Møtene avholdes to ganger årlig, hver gang i en ny europeisk by.